Εγώ δεν είμαι ποιητής

Εξημερώνω τα βιωμένα. Από άγρια, άτσαλα, έγχρονα βιώματα τα μεταποιώ σε ήμερα αισθήματα, για να γίνουν λόγια. Ήμερα λόγια. Κάποιες φορές θυμίζουν ποίηση, γιατί είναι φορτισμένα με την αγάπη μου για το πολύχρωμο ρυάκι που ρέει κάτω απ΄τα πόδια μας. Εκεί όπου όλα είναι ένα. Εκεί που η αγάπη για ένα πρόσωπο είναι προδοσία για τους υπολοίπους. Εκεί που η Ομορφιά κερδίζει στο τέλος της ημέρας. Εκεί που φωλιάζει η έμπνευση στον πόνο και σφυρηλατούνται χρυσοκέντητα δρομάκια των άστρων προς περασμένα και μελλούμενα.

IMG_20200124_234733

Ας προσποιηθούμε για μια στιγμή πως όλα πάνε καλά. Μόλις η προσποίηση αυτή καταστεί –έστω για λίγα λεπτά- πειστική, άσε την ψυχή να τρέξει όπου θέλει, μακριά από παρορμήσεις και φτηνά κόλπα. Περνάμε μέρες ολόκληρες περιγράφοντας την ασχήμια. Μάθαμε να τρέχουμε και ξεχάσαμε να περπατάμε. Μας θέλουν στυγνούς διεκπεραιωτές υποχρεώσεων και εκδρομών. Πλέον οι μέρες μου είναι σύνολο από 24ωρες ζωές. Πασχίζω με νοήματα, αβελτηρία, δράση, ιδρώτα, ανθρώπους, με ήλιους και άστρα, με μπαλκόνια φωτεινά, με θέες στο πουθενά και στο πάντοτε. Θυμάμαι, διαγράφω, γράφω και αγαπώ περασμένα και σκοτεινά. Η Ανάγκη μαυροφορεμένη με συνοδεύει σε ουρές, σε γραφεία, σε αναμονές και σε λεωφορεία, ώσπου η συνοδεία της να γίνει θλίψη και να με κυριεύσει. Ξυπνάω πάντα νικημένος νικητής. Θολά μοιάζουν τα ταξίδια του κόσμου, αν τα ταξίδια του νου είναι καθαρά. Μα ετούτη όλη τη βασανιστική και απειρόκαλη υπόγεια ροή δεν μπορώ να την αποδείξω. Μάχομαι, δηλαδή, για μιαν άχνα, άπιαστη μα βιώσιμη. Ακαθόριστη, αλλά με αυστηρούς κανόνες. 

IMG_20200229_094343

Για να τη συλλάβω χρειαζόταν φαρέτρα νοημάτων, αλλά και ζωή Αμαζόνα. Δεν είμαι, λοιπόν, ποιητής.Είμαι το αίμα που θα μουσκέψει όσα νιώθω. Είμαι η στροφή του «αχ». Είμαι εσύ, όταν μετά το κλάμα σου νικάς. Είμαι ο ανήξερος ερευνητής του ημιτελούς μου άστρου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Create a website or blog at WordPress.com

ΠΑΝΩ ↑